Błyskawiczne ciasteczka z mąki ryżowej

Ciastka z mąki kukurydzianej

Ciasteczka z mąki ryżowej bardzo szybko się przygotowuje. „Lekkie, łatwe i przyjemne” oraz bardzo smaczne.

Składniki:

  • 200g mąki ryżowej
  • 3 jajka
  • 200g masła (najlepiej w temperaturze pokojowej)
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • ćwierć szklanki cukru
  • cukier wanilinowy
  • 7 łyżek wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Ucieramy masło, cukier i cukier wanilinowy. Dodajemy jajka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, czyli: proszek do pieczenia, mąkę i wiórki kokosowe.

Z powstałej masy formujemy ciastka w kształcie małych placuszków.

Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 25 minut do uzyskania ciemnozłotego koloru na wierzchu.

Ciastka z mąki kukurydzianej

Ciastka z mąki kukurydzianej