Błyskawiczne ciasteczka z mąki ryżowej
Ciasteczka z mąki ryżowej bardzo szybko się przygotowuje. „Lekkie, łatwe i przyjemne” oraz bardzo smaczne.
Składniki:
- 200g mąki ryżowej
- 3 jajka
- 200g masła (najlepiej w temperaturze pokojowej)
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- ćwierć szklanki cukru
- cukier wanilinowy
- 7 łyżek wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Ucieramy masło, cukier i cukier wanilinowy. Dodajemy jajka. Miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy pozostałe składniki, czyli: proszek do pieczenia, mąkę i wiórki kokosowe.
Z powstałej masy formujemy ciastka w kształcie małych placuszków.
Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 25 minut do uzyskania ciemnozłotego koloru na wierzchu.