Jaja faszerowane na 5 sposobów
Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Każde należy przekroić na pół i wyjąć żółtka. Najlepsze przed wami 🙂
Proponuję dzisiaj 5 różnych farszy, którymi można wypełnić jajka.
- farsz mięsny – ugotowane mięso drobno kroimy, następnie mieszamy je z żółtkami i majonezem, dodajemy chrzan ze słoiczka
- farsz pieczarkowy – kroimi drobno pieczarki i cebulę, podsmażamy, dodajmy majonezu i żółtka, a na koniec wszystko należy dokładnie wymieszać
- farsz szynkowy – do drobno pokojonej szynki dodajemy majonez i żółtka. Całość można posypać natką pietruszki
- farsz ze szczypiorkiem – w tym przypadku tajemniczym składnikiem jest szczypiorek. Oczywiście drobno pokrojony 😉
- farsz paprykowy – oprócz papryki potrzebować będziemy świeżego ogórka, cebulę, żółtka i majonez. Wszystkie składniki drobno kroimi, mieszamy i gotowe.
To oczywiście tylko kilka przykładów, jak można przygotować farsz. Liczę na waszą inwencję twórczą i dzielenie się pomysłami w komentarzach! 🙂