Roladki z szynki i pasty jajecznej

Kontynuując „jajeczne” przepisy mam dzisiaj dla Was roladki z szynki i pasty jajecznej. Czyli kolejną szybką, łatwą w przygotowaniu i przepyszną przekąskę.

Co potrzebujemy do przygotowania roladek z szynki z pastą jajeczną?

Składniki:

  • szynkę konserwową w plastrach
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • chrzan ze słoiczka
  • łyżka musztardy (stołowej lub sarepskiej)
  • Opcjonalnie:
    • zielone oliwki
    • mała puszka czerwonej fasoli
    • grzybki marynowane

Przygotowanie:

Jajka ugotowane na twardo kroimy na drobne kawalki, można je też zetrzeć na tarce, na większych oczkach. Następnie do startych jaj dodajemy 2 łyżki chrzanu i łyżkę musztardy.

Możemy dodać odsączone ziarna czerwonej fasoli. Oliwki można pokroić w ćwiartki i wymieszać a pastą, albo wetknąć do już zawiniętej roladki z pastą. Podobnie można postąpić z grzybkami marynowanymi.

Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną pastę nakładamy na plastry szynki konserwowej i zwijamy całość w ruloniki.

Smacznego!

Roladki z szynki konserwowej z pastą jajeczną
Roladki z szynki konserwowej z pastą jajeczną

mstefanowicz

http://www.mstefanowicz.pl http://kulinarny.mstefanowicz.pl http://www.przewodnik.szczecin.pl

Dodaj komentarz