Roladki z szynki i pasty jajecznej
Kontynuując „jajeczne” przepisy mam dzisiaj dla Was roladki z szynki i pasty jajecznej. Czyli kolejną szybką, łatwą w przygotowaniu i przepyszną przekąskę.
Co potrzebujemy do przygotowania roladek z szynki z pastą jajeczną?
Składniki:
- szynkę konserwową w plastrach
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- chrzan ze słoiczka
- łyżka musztardy (stołowej lub sarepskiej)
- Opcjonalnie:
- zielone oliwki
- mała puszka czerwonej fasoli
- grzybki marynowane
Przygotowanie:
Jajka ugotowane na twardo kroimy na drobne kawalki, można je też zetrzeć na tarce, na większych oczkach. Następnie do startych jaj dodajemy 2 łyżki chrzanu i łyżkę musztardy.
Możemy dodać odsączone ziarna czerwonej fasoli. Oliwki można pokroić w ćwiartki i wymieszać a pastą, albo wetknąć do już zawiniętej roladki z pastą. Podobnie można postąpić z grzybkami marynowanymi.
Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną pastę nakładamy na plastry szynki konserwowej i zwijamy całość w ruloniki.
Smacznego!