Roladki z zapiekanej karkówki z boczkiem w porach

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki
  • 6 plastrów żółtego sera
  • 6 plastrów boczku wędzonego
  • 1-2 pory
  • słoik papryki konserwowej
  • 500 ml soku pomidorowego
  • natka pietruszki
  • przypawy (sól, pieprz, oregano bazylia, zioła prowansalskie)

Wykonanie:

Mięso kroimi w plastry grube na około 1cm. Rozbijamy je tak jak na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Na każdym plastrze kładziemy zarówno plaster żółtego sera jak i kawałek konserwowej papryki. Następnie całość rolujemy i owijamy plastrem wędzonego boczku.

Pora kroimi w plasterki i dodajemy do soku pomiorowego. Taką mieszanką zalewamy ułożone w naczyniu żaroodpornym mięsne roladki. Pieczemy w piekarniku około 1.5 godziny w temperaturze 190ºC. Przed podaniem całość dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.

mstefanowicz

http://www.mstefanowicz.pl http://kulinarny.mstefanowicz.pl http://www.przewodnik.szczecin.pl

Dodaj komentarz